Maatila

Toukolan tila sijaitsee Kangasalan Sahalahden Taustialan kylässä. Tilan historia on tutkittu vuoteen 1662 ja tuosta vuodesta asti ollut saman suvun hallussa. Nykyinen isäntä on Juha-Pekka Toukola on tilan 12. isäntä. Tilan emäntä Anu Hulmi käy tilan ulkopuolella töissä omassa yrityksessään Yrityspalvelu HHPro Oy:ssä, mutta osallistuu myös tilan arkeen. Koulutukseltaan Juha-Pekka on agrologi, AMK (Mustialan maatalousoppilaitos v. 2000). Anun koulutus on tradenomi. Anun tilitoimisto luonnollisesti huolehtii myös Toukolan tilan taloushallinnosta. Tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 2007, mutta jo vuodesta 2002 asti tilaa on hallinnoitu maatalousyhtymänä yhdessä edellisen isäntäparin Helena ja Jarmo Toukolan kanssa. Ensimmäisestä Eu-vuodesta 1995 alkaen maatalouden kehitys Toukolan tilalla on ollut melko rajua, sillä nykyhetkeen verrattuna niin pelto-, kuin broilertuotantokin ovat kahdeksankertaistuneet. Lisäksi rinnalle on 2000-luvulla tullut koneurakointi.

Atria perhetila sopimustuotanto tapahtuu tarkkojen ohjeiden mukaan, joissa hygienia ja eläinten hyvinvointiovat tärkeimpiä asioita. Atria Suomi Oy on tunnettu maukkaista ja laadukkaista tuotteistaan. Broilerit kasvavat vapaana turvelattialla. Kasvattamoiden kaikkia toimintoja ohjataan tietokonein. Broilereiden rehu on viljatäysrehua, joka ajetaan A-rehun Koskenkorvan tehtaalta. Sen lisänä käytetään omilla pelloilla viljeltyä vehnää n. 20% rehuseoksesta. Kaikkien kasvattamoiden lämmitys tapahtuu hakelämmityksellä.

Pelloilla viljellään pääasiassa vehnää ja öljykasveja, mutta hiukan kauraa ja ohraakin. Kaikessa viljelyssä panostetaan määrään ja laatuun. Peltoviljelystä suurempi osa tapahtuu vuokramailla, joista myös pidetään hyvää huolta ojittamalla, kalkitsemalla ja hoitamalla peltojen reuna-alueetkin kuntoon. Vuokraamme jatkuvasti lisää peltoa, niin isoja kuin pieniä, eli tarjoa rohkeasti! Viljelemme peltoja niin Pirkanmaalla kuin Hämeessäkin.